Hacking Terimleri ve Kali Linux




Not:Yazı alıntılar içermektedir tarafımca düzenlenmiştir kaynaklar en alttadır ve videolu anlatım gelecektir

Hacker, yetenekli ve zeki bir bilgisayar kurdudur. Gerçek yeteneği ise bilgisayar güvenliği ve mantıksal programlama üzerinedir. Hacker, güvenlik bilgisini kullanarak sistemlere sızan, virüs yazan yada yayan kişidir.

Beyaz Şapkalı Hacker (Certified WhiteHat Hacker), bilişim suçları işleyen korsanların kullandıkları teknik ve yöntemleri bilen, korsanların eylemleri sırasında kullandıkları araçları ve yazılımları tanıyan, kısacası bilgisayar dünyasının kötü adamları ile aynı bilgi ve beceriye sahip, iyi niyetli güvenlik uzmanıdır.

Gri şapkalı (grey hat), Yasallık sınırında dolaşan hacker’lardır. Yöneticisi bulundukları yada destek sağladıkları sistemlerin zayıf noktalarını ve açıklarını tespit ederek güvenlik politikaları için yol gösterici olurlar.


Hacktivist, Toplumsal veya politik bir sorunu dile getirmek amacıyla hacking eylemlerinde bulunan kişilerdir. Amaçları kendilerine göre “kötü” veya “yanlış” olan bir şeyi duyurmak ve ilgililere bir mesaj vermektir. Unutulmamalıdır ki amaç ne olursa olsun, bir bilgisayar sistemine izinsiz erişim sağlamak suçtur ve bu tür etkinlikler desteklenmemelidir.


Lamer, interaktif internet jargonunda, çocukça şeyler yapan veya başkalarını rahatsız eden kimseleri tanımlamak için kullanılan bir kavram.

Script kiddie, hacker olmamalarına rağmen internette tehlikeli kişilerdir. Script kiddieler lamerlar gibidir, ama lamerların aksine bir miktar bilgi sahibidirler. Bu kişiler çoğunlukla sistemlere ve kişilere saldırmaya, hasar vermeye ve ele geçirdikleri bilgileri kötü amaçla kullanmaya çalışırlar.

Kali Linux Nedir ?

Kali; Linux tabanlı, CD'den başlatma seçenekli BackTrack yapımcıları tarafından 2013 yılında oluşturulmuş olan bir güvenlik kontrol işletim sistemi. İçerisindeki araçlar sayesinde birçok alanda (ağ, Windows, Arduino) güvenlik testi yapmak ve yazılım geliştirmek mümkün.


Kali Linux ile Ne Yapılabilir ?

Birçok Site Hacklenebilir.Açık Taranabilir Kişisel Hesaplar Hacklenebilir Site Databaselerine Sızabilirsiniz.Kali Linux'in İçinde 500 adet arac vardır.

Kaynakça: http://pcdunyasi.tv/(pcd)-web-server-guvenligi/hacker-terimleri-(full)/msg4703/#msg4703
                 https://tr.wikipedia.org/wiki/Script_kiddie
                 http://www.turkhackteam.org/linux/1226628-kali-linux-ne-ise-yarar-nedir-nasil-kurulur.html

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar