Cupp ile Wordlist Oluşturma

 
Cümleten Selamün Aleyküm arkadaşlar. Sizlere wordlist oluşturmaktan bahsedeceğim. Wordlist vb. konuların anlamını önceki yazılarımdan birinde bahsettim linkini aşağıda bulabilirsiniz. Kullanacağımız yazılımın adı cupp ve kullanımı oldukça basit hadi kullanıma geçelim.

İlk önce vereceğim linkten dosyayı indirin ve üstüne çift tıklayarak arşivden çıkarın. Sonra komut satırını açıp klasörün içine cd komutuyla gidin ve
Kod: [Seç]
gedit cupp.cfg
komutuyla yazılımın ayarlar kısmına giriş yapalım resimdeki "from= to= wcfrom= wcto="kısımlarını istediğimiz gibi değiştirebiliriz bu kısımlar sayıların ve kelimelerin uzunlukları ile ilgili "from ve to" sayılarla "wcfrom ve wcto" ise kelimelerin uzunlukları. Bu kısımları ayarlayıp kaydedelim.



Komut satırımıza geçelim ve
Kod: [Seç]
python cupp.py -i
komutuyla programımızı çalıştıralım ve karşımıza çıkan verileri çeviri yardımıyla dolduralım. Terminalde işaretlediğim kısımlardaki şeyler ise sırasıyla "hedef hakkında bazı kelimeler girmek istiyor musunuz""hedef hakkında bazı karakterler semboller girmek istiyor musunuz""hedef hakkında bazı numaralar girmek isityor musunuz"

Leet mode ise harflerin sayılarla gösterme modunu açılıp açılmamasını soruyor. Yani a harfinin 4 ile i harfinin 1 ile E nin 3 ile gösterilmesi gibi. İşlemler bittiğinde wordlistimiz yazılımın yer aldığı klasörde yer alıyor. Oradan inceleyebilirsiniz.



Evet bu kadar arkadaşlar. Kendinize iyi bakın Allah'a emanet.

İndirme linki:https://github.com/Mebus/cupp/archive/master.zip

Wordlist ve Brute Force konum:http://pcdunyasi.tv/(pcd)-web-server-guvenligi/resimli-anlatim-burpsuite-ile-brute-force-saldirilari/msg8858/#msg8858

Yorumlar

Popüler Yayınlar